Frisse tapenade van oesterzwam en zwarte olijven

Deze heerlijke tapenade heeft een frisse toets dankzij de citroen en Szechuan peper 😋 Ideaal voor bij het aperitief en bovendien klaar in een wip.

Bak 280g oesterzwammen lichtjes aan in een flinke scheut olijfolie met een tiental szechuan peperkorrels. Deze pepersoort komt bijzonder goed tot zijn recht bij oesterzwammen, maar kan je ook vervangen door zwarte peper.

Zout hoef je niet te gebruiken, daar zorgen de olijven later voor. Voeg een fijngesnipperde sjalot en een teen knoflook toe, en laat zachtjes verder bakken tot ze zacht zijn.

Stort in een blender, samen met 50g geroosterde zonnebloempitten en 50g ontpitte Griekse zwarte olijven. Hak alles tot een smeuïge tapenade, maar behoud nog een beetje bite.

Lekker!

Meer recepten vind je op onze Instagram terug ;-)

Winkelmandje

    Uw winkelmandje is leeg

    Misschien vindt u dit ook interessant ...